Om Verdensbiblioteket

Ubegrenset strømming

På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

Du kan strømme så mye du vil fra Verdensbiblioteketno, det er ingen begrensninger på hvor mange bøker du kan lese/høre på.

Gratis for alle i Norge

Verdensbiblioteket.no er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse. For å få tilgang til innholdet må du også opprette en bruker og logge inn.

Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Språkene i Verdensbiblioteket

I Verdensbiblioteket.no finner du i dag e-bøker og lydbøker på:

• arabisk
  • bosnisk/kroatisk/serbisk
  • tigrinja
  • tyrkisk
  • persisk
  • somali

Disse språkene er valgt fordi det ellers er vanskelig for folkebibliotekene å kjøpe inn e-bøker på dem.

Vanlige bøker og bøker på andre språk

Nasjonalbiblioteket driver også tjenesten Det flerspråklige bibliotek. Her kan du finne vanlige bøker, og bøker på mange flere språk.

Hvem står bak Verdensbiblioteket.no?

Verdensbiblioteket er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom nasjonalbibliotekene i Norge, Sverige og Danmark, støttet av Nordisk Ministerråd. Verdensbiblioteket drives i fellesskap av de skandinaviske nasjonalbibliotekene. Det er Nasjonalbiblioteket som har ansvaret for Verdensbiblioteket.no.

Takk for at du besøkte Verdensbiblioteket.no!